Voor welke gewassen

BlueN kan in alle land- en tuinbouwgewassen toegepast worden.

Het afgelopen jaar is BlueN wereldwijd, maar vooral in Frankrijk, Spanje en Italië, in meer dan 450 proeven getest. Deze proeven werden uitgevoerd in diverse gewassen, van graan tot framboos, van rijst tot snijmais, van zonnebloem tot tomaat en van grasland tot sla, zowel in de conventionele teelt als in de biologische teelt.

In al deze proeven is gekeken naar de efficiëntie van de stikstofbemesting met toevoeging van BlueN ter vervanging van een deel van de bemesting of ‘on-top’.

In Nederland hebben we ook een serie aan proeven uitgevoerd in meedere gewassen met een lichte focus op granen, grasland en mais. De resultaten van deze proeven waren zodanig dat we BlueN introduceren in deze gewassen.

Uitgebreide proeven en praktijkproeven zijn in 2021 gepland in diverse land- en tuinbouwgewassen.

Granen

Toepassing is mogelijk in alle graansoorten; tarwe, haver, gerst, triticale, rogge en spelt, door middel van een gewasbespuiting op een jong gewas. 

Maïs

Toepassing is mogelijk door middel van een gewasbespuiting op een jong gewas. De toepassing kan eventueel gecombineerd worden met een onkruidbestrijding.

Grasland

Toepassing in grasland is mogelijk door middel van een gewasbespuiting vanaf T-som 350 graden.

Overige gewassen

BlueN is in alle gewassen toe te passen. Klik op download voor een overzicht van alle teelten waar BlueN in toegepast kan worden.